I brevlådan

Alexandra beställde, jag fick hem.

Nu ska här börja läsas. Jag beställde häftad men fick den inbunden, inte för att det spelar någon roll, och den såg riktigt tun ut! Bara 227 sidor, fast då är texten rätt liten. har bara läst ett par sidor änsålänge, men den verkar lovande. Tummen upp!









//Olivia

Jag gjorde det igen!

Jag är en sann bookaholic. Kan inte hålla fingrarna borta. "Jag ska inte beställa några fler böcker förrän sommarlovet". Olivia tipsar mig att det är smartast att köpa en bok i taget. Jag instämmer. Men ändå...

...BESTÄLLDE JAG TRE BÖCKER IDAG!

          

//Alexandra

Blood Promise

 
! VARNING! KAN INNEHÅLLA AVSLÖJANDEN AV TIDIGARE BÖCKER !



My heart shattered. My world shattered.
You will lose what you value most....
It wasn't my life.... It wasn't even Dimitri's life.
What you value most.
It was his soul.


Just när jag trodde att en serie inte kunde bli mycket bättre blev den hjärtslitande bra! (Alltså väldigt bra om du frågar mig) Vissa författare måste vara mentalt sjuka så bra de skriver... eller magiker. Det är ju faktiskt också en möjlighet. För allvarligt talat. När en bok är så bra att man inte ens själv fattar varför sidorna nått sitt slut så fort är det något som är fel. Det är seriöst något magiskt över dem. Varje ord blir intressant. Varje stavelse klingar likt ljuva toner i ens öron. Shit, va djup jag känner mig just nu. Det jag vill komma fram till är att boken är helt j*vla awesome!! (Ursäkta mitt fattiga ordförråd)

Boken är heter, som ni ser, Blood Promise och är den fjärde boken i den otroliga vampyr-serien Vampire Academy, som är skriven av Richelle Mead. Berättelsen handlar om den modiga och otroligt tempramentsfulla Rose Hathaway, en Dhampir utan dess like. Dhampirs skulle man kunna säga är halvvampyrer. De dricker inte blod men är otroligt mycket starkare än människor. Dhampirs föds ofta upp i tron att skydda Moroi är det viktigaste. Moroi är goda vampyrer som inte dödar människor, men som då och då måste smaka av deras blod för att hålla sig friska. För det finns det människor som frivilligt delar med sig av sitt blod och de kallas feeders. Ni förstår, när vampyrer suger upp blod förs istället ett, ska jag säga, gift ut från huggtänderna och in i den som blir biten. Detta funderar ungefär som en drog. En fantastisk drog som är otroligt underbar, men också, såklart, beroendeframkallande. The feeders tycks vara helt nöjda med livet som frukostbord, just för att de bara lever på att vara höga och glömmer mer och mer bort det viktigaste i deras liv. Detta kan tyckas vara brutalt. Men för brutaliteten står de själlösa vampyrerna Strigoi. De livnär sig på blod, men tvekar inte att döda för att känna den ljuva triumfen.
Hela seriens handling har hittills handlat om Rose och hennes vänner och kampen mellan de goda hel- och halvvampyrerna och the Strigoi. Men i denna fjärde del tar handlingen en vändning. Plötsligt har Dimitri, hennes livs kärlek (och lärare) motvilligt blivit förvandlad till Strigoi! Det finns ingen återvändo, och Rose bestämmer sig för att ge sig ut för att finna sin kärlek och avsluta hans liv ordentligt. Men när hon väl finner honom, lika vacker (and übersexy) som innan, trots sina röda ögon och spökligt vita hud, kommer hon klara av att göra slut på honom? Eller kommer hon att slå följe med honom...?

Som sagt: HELT. J*VLA. AWESOME.
Rose, älskade Rose. Hennes tankar blir ens egna tankar. Även om man vet att saker och ting är fel så VILL man så gärna att de inte är det. Att det ska gå i vilket fall. Och man inser inte hur naiv man är förrän Rose själv gör det. Man är helt fast i Richelle Meads klor. Hon skulle kunna skriva vad som helst; hennes ord vägrar släppa en. Deras grepp är så oskyldiga, men ändå starka. Jag ville inte att de ska släppa mig, låta mig vara deras för alltid, eller i alla fall tills boken var slut. Behöver jag egentligen skriva mer? Var bara förnuftiga och LÄS DEN. Var inte rädd för dens magiska grepp. Det kan låta brutalt och beroendeframkallade, precis som giftet från vampyrers tänder, men den greppar en mer likt en kärleksfull omfamning. Varm, spännande och helt underbar!


Här är de andra böckerna i serien:
Vampire Academy
Vampire Academy - Frostbite
Vampire Academy - Shadow kiss
Vampire Academy - Blood promise
Vampire Academy - Spirit bound (kommer ut som inbunden 2010-05)
(Vill du ha Spirit bound som häftad så får du tyvärr vänta till November)

Böckerna finns även att läsa på svenska:
Törst
Fruset blod
Skuggkysst



Bäst jag slutar skriva innan jag blir dum i huvudet. Nästa bokinlägg som ni kan läsa av mig kommer troligtvis att vara om Väktarens Misstag som står på tur i läsplanen ;)

//Alexandra

 


Det levande slottet

Det levande slottet av Diana Wynne Jones

Här är en bok jag helt glömt bort att tipsa om, kanske beror det på att jag lyckats tappa bort den. Men i alla fall:

Boken handlar om Sofia Hattman. Hon är äldst av tre systrar. I hennes värld,  där det finns osynlighetsmantlar och sjumilastövlar, är det alltid den yngsta systern som lyckas bäst här i livet. Hon jobbar i en Hattaffär och är nöjd med det, men en dag möter hon en häxa. Detta är ingen välvillig häxa, nej, Sofia blir förvandlad till en gammal ful gumma. Hon kan inte återvända tillbaka hem i stormen, så hon ger sig av för att söka skydd. Hon ser ett stort svävande slott som hon beger sig till. Men folk säger att i det slottet bor en fruktad trollkarl som fångar och lever på unga flickors själar.
Trollkarlen är oerhört charmerande, och Sofia blir allt mer och mer intresserad. Men det finns ju en liten hacke: Trollkarlen är oberäknelig och Sofia är en gammal gumma.

Detta kanske låter som en rätt spännande och lite kuslig bok. Det är det inte. Men den är fruktansvärt söt, och rätt rolig. Jag gillar den verkligen.
Trots de 345 sidorna kändes rätt kort och den var mycket lättläst.
Jag tycker absolut att den ska vara en del i din bokhylla! 





-"Jätte söt bok med mysig stämning och charmig, underfundig humor. Skratttade mycket gott medan jag läste den här. Rekommenderas!"

//Olivia


Burned finns nu att köpa!

MARKED  BETRAYED   CHOSEN    UNTAMED     HUNTED      TEMPTED





och nu även...

BURNED




85 kr häftadAdlibris
Denna bok får dock vänta ett tag. Beställde The Mark här i veckan och den har ännu inte kommit.
Men sedan ska det bli lite House of night!

Trevlig helg!

//Olivia



Vilken hemsida!

Hej!

Jag vill bara berätta om en väldigt bra hemsida jag hittade. Det fanns verkligen massor av bra böcker där. Jag har hittat hela 15 st jag skulle kunna tänka mig att läsa!

http://www.goodreads.com/list/show/2800.Gotta_Have_Em

Kolla för er själva.

Jag har i alla fall utav alla dessa böcker hittat några jag tycker verkar riktigt bra.
En heter The Mark och en annan The Body Finder.


Ni vet vad jag sagt om att köpa många böcker på en gång: det blir att de aldrig blir lästa. Så det får bli en av dessa att börja med. Just nu lutar det år The Mark men jag vet inte riktigt? 

The Mark

Cassandra Renfield has always seen the mark—a glow around certain people reminiscent of candlelight. But the one time she mentioned it, it was dismissed as a trick of the light. Until the day she watches a man awash in the mark die. After searching her memories, Cassie realizes she can see a person’s imminent death. Not how or where, only when: today.
(Lite lik Evermore hoppas bara denna är så bra som den ser ut att vara!)

The Body Finder
Violet Ambrose can find the dead. Or at least, those who have been murdered. She can sense the echoes they leave behind... and the imprints they leave on their killers. As if that weren't enough to deal with during junior year, she also has a sudden, inexplicable, and consuming crush on her best friend since childhood, Jay Heaton.

Now a serial killer has begun terrorizing Violet's small town... and she realizes she might be the only person who can stop him."

Här är några av de andra böckerna jag hittade:

Jessica´s Guide To Dating On The Dark Side

My Soul To Take

Forget-Her-Nots

Blue Bloods

Kolla in!

//Olivia


Vampire Academy - "They come first"

Lite news för de som gillar Vampire Academy!

Den 18 maj släpps Richelle Meads bok: "Spirit Bound". Det är den femte boken i serien Vampire Academy.
Just i denna minut hittade jag också följande News:

sjätte boken kommer att släppas den 7:e December 2010! Namnet är
Last Sacrifice.
Känns lite som det börjar närma sig slutet! Nu är det riktigt spännande!

I serien Vampire Academy kan jag nu lägga till sjätte boken på listan:

Vampire Academy
Frostbite
Shadowkiss
Blood Promise
Spirit Bound (18/5-10)
Last Sacrifice (7/12-10)






//Olivia


Läsplan!

Nu får det bli skärpning! Jag har varit slarvig med mitt läsande de senaste veckorna, men det ska det bli ändring på. Jag har äntligen fått en fet härlig fjärde del av Vampire Academy, men har ännu inte vågat läsa en sida. Denna serie är nog den bästa vampyr-serie jag läst hittills (Okej, jag har inte läst så många, men ändå...). Den är till och med bättre än twilight, till stor del pga. Stephenies failade tredje tredjedel av sista boken. Blev oerhört besviken på henne! Efter Blood Promise ska jag läsa femte delen av Väktaren... som heter Väktarens Misstag. Sedan ska jag äntligen ta mig an Ringens brödrarskap! '

Bli inte som mig och ta för stora läsuppehåll!








//Alexandra


The Darkest Powers trilogy






The Summoning, The Awakening och The Reckoning av Kelley Armstrong

I morse läste jag de sista kvarvarande sidorna i The Reckoning. Innan jag berättar vad jag tyckte ska ni få en liten titt på vad den handlar om. Eftersom detta är den sista delen i serien så kan jag ju inte skriva så mycket om just The Reckoning. Det får bli om hela serien i allmänhet!

Chloe Saunders är femton år och hon ser och kan tala med andar/spöken. Men vem skulle tro henne om hon berättade det? Nej, ingen. Det är därför hon blir inlåst på ett hem för "troubled teens". Där träffar hon andra ungdomar som också har "problem".

She continued talking, but I didn´t hear it because all I could think was, What´s wrong with her? If she was at Lyle House, there was something wrong with her. Some "mental condition."

De vuxna får Chloe att tro att hon lider av schizofreni. Men snart märker hon att det är något som inte står helt rätt till på Lyle House. Hon lär känna de andra inneboende: Simon, Derek, Lizz, Rae och Tori. Men alla är inte beredda att tro på Chloes misstankar mot hemmet. Tillsammans får man följa med dem när de kämpar för vad de tror är rätt.

Detta är en helt underbar serie som jag...Ja, jag tror jag kan säga, älskar. Den är verkligen jätte spännande från början till slut. 
När jag läste den sista boken kunde jag inte lägga ifrån mig den. Endast mina mänskliga behov (mat paus och toa paus) kunde stoppa mig. Den var vad man kallar: "unputdownable" Och när jag nådde slutet så hoppades jag innerligt att det skulle komma åtminstone EN till bok, men så fick jag ju vakna och läsa att den heter: The Darkest Powers trilogy. 
Den bara måste läsas, Lova det.

//Olivia


Hämtat från posten

Nu har jag just hämtat ut ett paket från adlibris.
ÄNTLIGEN ÄR DOM HÄR!
En till mig, en till Alexandra


Trevlig läs helg allihopa!


















//Olivia


Percy Jackson and the lightning thief

Av Rick Riordan


   HALF BOY

                     *

                           
HALF GOD

                                              
*

                                                    ALL HERO



Percy Jackson får år efter år byta skola. Han försöker att inte hamna i trubbel, det gör han verkligen. Han är tolv år och går på en skola för elever som har haft lätt för att hamna i trubbel, men allt förändras när hans vän inte är den han verkar, likaså hans lärare och hans mor råkar ut för ett tragiskt öde. Han hamnar på lägret "Camp Half-blood" och får veta att han, liksom de andra barnen på lägret, är son till en gud! Men Percy är förstås inte son till vilken gud som helst, utan till självaste Poseidon, havets gud! Oturligt nog är Poseidon anklagad för att ha stulit något från Zeus, himlens gud, och nu måste Percy, med hjälp av två av sina vänner, finna Zeus värdefulla lightning bolt innan ett krig mellan några av Olympus största gudar utbryter!

Jag har faktiskt inte sett filmen ännu, men det var trailern till den filmatiserade versionen av denna första del av serien som väckte mitt intresse. Boken är väldigt lättläst trots engelskan. Jag kunde dock inte uttala de olika gudarna och varelserna rätt i mitt huvud eftersom de heter likadant på svenska, och efter att ha sett den svenska versionen av Hercules ett antal gånger uttalar jag dem på svenska. Det spelar ju förstås ingen större roll. Det är en bra, mysig och spännande handling, och jag skulle våga säga att det kan läsas av både lite yngre och äldre läsare än mig själv. Jag gillar den unika idéen eftersom man lär sig en hel del om grekisk mytologi. Vilket jag själv finner väldigt intressant. Mycket läsvärd!


Antal sidor: 384
Bokförlag: Penguin Books LTD
Svensk titel: Percy Jackson - född till hjälte

Hela serien:
Percy Jackson and the Lightning Thief - 384 s.
Percy Jackson and the Sea of Monsters - 288 s.
Percy Jackson and the Titan's Curse - 304 s.
Percy Jackson and the Battle of the Labyrinth - 352 s.
Percy Jackson and the Last Olympian - 384 s.

Vill du läsa dem på svenska?
Percy Jackson - Född till hjälte
Percy Jackson och monsterhavet
Percy Jackson och titanernas förbannelse

! De två sista är ännu inte översatta till svenska... !

Här har ni trailern som väckte mitt intresse. Jag har som sagt inte hunnit se den på bio och längtar tills den finns att hyra på Hemmakväll!

























//Alexandra


EVERMORE

Evermore av Alyson Noël

SOMETIMES LOVE IS ETERNAL.

FOR GOOD...FOR EVIL...

FOREVER


Sixteen-year-old Ever Bloom is the sole survivor of a car accident that killed her family. Exiled to sunny California, Ever is haunted by her little sister and by the ability to see people´s auras, hear their thoughts and know their entire life story by touching them. She wants to hide from the world, but when a stunningly handsome new guy arrives at school, she can´t seem to keep away. Falling in love with Damen is dangerous - he´s not what he seems.
   But if Damen is her destiny, how can Ever walk away?




Som ni kan läsa här ovan så kan denna bok bli precis hur bra som helst! Den har alla förutsättningar.
Men ändå så blir det ett lamt magplask!
Boken börjar bra när man får följa med Ever som den osynliga personen hon är. Hon berättar hur hon vet allt om människorna omkring sig, efter som hon bara genom en enkel beröring veta allt om dem. Men sedan när Damen kommer in i bilden uppför Ever sig bara...tramsigt är ordet. Ska hon gilla honom? Ska hon inte gilla honom? Man stör sig på hur hon flamsar fram och tillbaka. Handlingen är rätt seg, kanske inte alltid på ett dåligt sätt. Men man tröttnar efter ett tag.
Det man vill få reda på, och som gör att man fortsätter läsa, är vad Damen är för något. Man får hela tiden små hintar men man vet aldrig riktigt. Det är vad som gör det lite spännande. Nu ska jag inte berätta för mycket, men jag blev rätt trött på alla karaktärerna som var med.
Fast nu ska jag ju inte vara för elak här. Jag läste ju faktiskt ut den. Den var lite mysig i mellan åt.
Men inte nog för att jag skulle kunna rekomendera den.
Visst går den att läsa, för trots allt flams så är det en väldigt fräck idé med Ever som något slags medium.
Det finns dock andra böcker jag skulle rekomendera före denna.

Fortsättningar i serien THE IMMORTALS:
Blue Moon
Shadowland
Night Star
Dark Flame (Juni 2010)


//Olivia

The Reckoning


Nu har KELLEY ARMSTRONGS tredje bok släppts!
400 sidor
142 kr på adlibris
LÄS THE SUMMONING och THE AWAKENING före!

Är nu beställd! Beställde samtidigt ett stycke Vampire Academy: Blood Promise till Alexandra.


 //Olivia


Skuggan


Skuggan är andra delen i serien Septimus Heap som är skriven av Angie Sage.

"Det har gått ett år sedan Septimus hittade sin familj och upptäckte sin talang som trollkarl.
Som lärling hos övermagikern Marcia Overstrand får han lära sig magins ädla konst med besvärjelser, trollformler och förtrollningar, medan Jenna anpassar sig till livet som prinsessa.
Men det finns något ondskefullt som lurar i mörkret. Marcia förföljs av en skugga och Septimus bror Simon har återvänt med hämnd i sinnet. Varför dröjer sig de mörka krafterna kvar?"

I denna andra del börjar serien, enligt mig, på riktigt. I den första delen visste man inte ännu vem Septimus var, men nu får vi äntligen ta del av hans äventyr!

Jag tror det var FYRA år sedan jag läste första boken Magi, men det spelar inte så stor roll. Man påminns ständigt om vad som har hänt tidigare och vem varje person de stöter på är. Det är nämligen väldigt många karaktärer att hålla ordning på, och jag hade inte haft någon ordning på dem alls om inte Angie hade påminnt mig! Skuggan var väl sådär. Den var inte dålig, inte alls, men kanske lite barnslig. Precis som Molly Moon var den rätt förutsägbar. Vad för hemskheter som än händer, vet man redan innan att de kommer att klara sig ur knipan. Därför tycker jag nog att böckerna är lämpade för yngre fantasy-läsare, eller varför inte läsa dem på engelska om man vill börja göra det?



Orginaltitel: Flyte
Antal sidor: 448
Översättare: Lisbet Holst
Bokförlag: Damm Förlag AB

Hela serien:
Magi - 478 s.
Skuggan - 448 s.
Alkemisten - 460 s.
Sökandet - 474 s.
Sirenen - 476 s.

Sugen på den engelska versionen?
Magyk
Flyte
Physik
Quest
Syren


//Alexandra

Wicked Lovely

Wicked Lovely av Melissa Marr.

"Enter a world of faerie romance"

Även om boken var rätt svår att komma in i så gick det tillslut. Och när man så smått började förstå hur Melissas Marrs värld var uppbyggd så gick läsningen som en älvdans.

Denna bok handlar alltså om Aislinn, som jag har berättat lite kort om tidigare.
Hon ser älvor, de går gömda i den dödliga världen. Men det finns regler som man måste följa: Man får aldrig stirra på en osynlig älva. Man får aldrig tala med en osynlig älva. Men först och främst: Aldrig dra till sig deras uppmärksamhet.
Aislinn har i stort sett brytit mot alla reglerna...
Aislinn är nästan som ett medium fast med älvor. Hon ser dem överallt bland ovetande människor. Älvor är inte som man tror att de ska vara. Visst är de vackra, men de kan även vara elaka. De nyps, knuffas och är "Wicked" helt enkelt. Sedan tidig ålder har Aislinns mormor lärt henne hur man ska vara för att undvika deras uppmärksamhet. Hon har fått lära sig att inte rygga tillbaka när de kommer upp nära, verka helt ovetande om deras existens. Men det är svårt att hålla allt för sig själv när hon börjar bli förföljd av ett par älvor. Hon vet inte vad de vill, och inte kan hon fråga dem heller. Inte när de låter sig själva vara osynliga för människor. Bara när älvor väljer att ta på sig en förtrollning, bara då kan vanliga människor se dem. Men Aislinn har aldrig hört till facket "vanliga människor" Nu måste hon försöka ta reda på vad de vill henne så hon kan be dem lämna henne i fred. Men älvorna har andra planer... 

Boken var svårläst tycker jag, den var skriven på ett lite annorlunda sätt. Lite äldre mer komplicerad engelska. Och OM de hade många olika varianter på ordet älva. Den var inte skriven utifrån ett jag-perspektiv, utan "Aislinn sa till honom, hon gjorde det, han såg på henne." Det kan ibland försvåra läsningen då man inte kommer in i huvudkaraktärens sätt att tänka lika lätt. Man blir lite utestängd, men på samma gång inte.
Men som med de flesta böcker så måste man ge den en chans, och då tycker man om den. Det är ju faktiskt något helt annat. Inte vampyrer eller varulvar utan faktiskt något mycket mer "gammaldags" så som älvor. Jag tycker den var läsvärd och rekomenderar den till lite äldre läsare, just för språket i den. 15 och upp.

Jag har även fortsättningen Ink Exchange hemma. Där är inte Aislinn huvudpersonen utan Aislinns kompis Leslie. Visst träffar man Aislinn men nu är strålkastarna riktade på Leslie.

Nu ska det i alla fall bli de 40 sista sidorna i Charlain Harris: Dead to the world.
Sedan ska jag faktiskt börja på en bok som jag fick av mina vänner Alexandra och Sofia. Evermore är namnet och det ska bli kul att få läsa den, jag längtar!

Melissa Marrs böcker:
Wicked Lovely
Ink Exchange
Fragile Eternity

Vill du läsa den svenska versionen?
Mer än ögat ser
Under din hud
(Tredje boken har ännu inte kommit ut på Svenska)


//Olivia

PÅSKLOV

Okej, nu är det äntligen påsklov....Klara, färdiga...LÄS!
Jag ska börja inleda lovet med lite Wicked Lovely.



















//Olivia

RSS 2.0