Crescendo

Crescendo av Becca Fitzpatrick

Här är den spännande uppföljaren till bestsäljaren hush,hush!
Det finns inte mycket jag kan säga utan att berätta för mycket om hur den första boken slutar. Vad jag kan berätta är att vi än en gång får följa Nora Grays komplicerade liv bland fallna änglar. Boken levde upp till mina förväntningar och var faktiskt riktigt spännande. Dock kom jag inte ihåg första boken så jättebra, så i vissa fall hade jag svårt att hänga med i crescendos svängar. Men tillslut tror jag att jag fick ihop allt. Men läs HUSH,HUSH innan du ger dig på crescendo, det är ett måste.
Becca Fitzpatrick var riktigt elak när hon skrev sista sidan på Crescendo, för den slutar jättespännande. Nu måste man altså vänta ett helt år tills man får reda på fortsättningen...



Tempest (18 Oktober 2011)











//Olivia

Rules of Attraction

Rules of Attraction av Simone Elkeles

Här kommer den andra boken i serien Perfect Chemistry! Hoppas det inte är så mycket SPOILER VARNING från första boken.

I denna bok får vi följa med Alex yngre bror Carlos. Han har just flyttat från sin mamma å yngre bror från Mexico för att bo med Alex i USA. Men han finner det svårt att anpassa sig till det amerikanska livet. Redan efter första veckan på den nya skolan så kommer polisen och beslag tar droger i Carlos skåp. Han säger att han är oskyldig men vägrar säga vem han tror la dit drogerna. Han är ingen tjallare. Man bestämmer att Carlos inte längre kan bo hos Alex utan får flytta till en foster familj. Denna familj råkar vara Kiaras.

Kiara fick den viktiga uppgiften att ta hand om den nya eleven och visa honom runt på skolan den första veckan. Men han visar sig vara något av ett `asshole´. Han gör det inte direkt enkelt för henne och han tar alla tillfällen till att kasta oförskämda komentarer åt henne. Det blir lite bättre när Kiara ger igen och visar för Carlos att hon minsann inte är som andra tjejer. Men det blir inte lätt när Carlos kommer och bor med Kiara och hennes familj.(hennes phsykolog pappas idé) Carlos har inte tänkt att stanna där, och det visar han väldigt tydligt för alla.

Listen, chica," Carlos says when we´re driving to my mom´s store.
    "Don´t call me that anymore,," I tell him.
    "What to you want me to call you, then?"
    I shrug. "Whatever. just not chica."
    Carlos holds his hands up. "What do you want from me? You want me to tell you lies? Okay. Kiara, without you i´m nothin´. Kiara, you own my heart and soul. Kiara , I love you. Is that what you want to hear?"
    "Yes."

Jag hade faktiskt inte så höga förhoppningar om den här boken. Eftersom jag visste hur bra ettan var så blev jag väldigt osäker på om andra boken kunde leva upp till sin föregångare, men JA! Det kunde den minsann! Denna bok uppfattade jag som enklare. Det fanns inte lika mycket svåra och allvarliga situationer (på gott och på ont) Denna bok handlade mer om Carlos, Kiara, skolan. I den första boken handlade det mycket om Alex gäng, LB. och den var riktigt spännande och allvarlig. Denna var somsagt enklare, vilket jag också gillade. LÄS BÅDA OCH SE VAD JAG MENAR. För dessa böcker ska absolut ha en plats i ens bokhylla!



Tre bröder, tre böcker

Perfect Chemistry Novels:

Alex:   Perfect Chemistry
Carlos:   Rules of attraction
Luis:   Chain Reaction (2011)


//Olivia




RSS 2.0