BEAUTIFUL CREATURES

In Ethan Wate's hometown there lies the darkest of secrets...

There is a Girl.

Slowly she pulled the hood from the head... Greeneyes, Black hair.

Lena Duchannes


There is a curse, on the sixteenth moon, on the sixteenth year, the Book will take what it's been promised.

And no one can stop it.

In the End there's only a grave.


Lena and Ethan become bound together by a deep, Powerful Love. But Lena is cursed and, on her sixteenth birthday, her fate will be decided.

Ethan never even saw it coming.

 

Lena Duchannes is unlike anyone the small Southern town of Gatlin has ever seen, and she's struggling to conceal her power, and a curse that has haunted her family for generations. But even within the overgrown gardens, murky swamps and crumbling graveyards of the forgotten South, a secret cannot stay hidden forever.

Ethan Wate, who has been counting the months until he can escape from Gatlin, is haunted by dreams of a beautiful girl he has never met. When Lena moves into the town's oldest and most infamous plantation, Ethan is inexplicably drawn to her and determined to uncover the connection between them.

In a town with no surprises, one secret could change everything.

.

Jag tänker inte skriva så mycket om boken, eftersom sammanfattningen talar nog för sig självt.

Boken är skriven av Kami Garcia & Margaret Stohl. Den är spännande, tjock och har en touch av kärlek.

.

 

Serien heter The Caster Chronicles:

Beautiful Creatures 1#

Beautiful Darkness 2#

Beautiful Chaos 3#

 

Is Falling in Love the beginning

...or the End?

/ Christina


EVERYONE WORTH KNOWING

What happens when a girl on the fringe enters the realm of New York's chic, party-hopping elite?
Soon after Bette Robinson quits her horrendous Manhattan banking job like the impulsive girl she's never been, the novelty of walking her four-pound dog around the unglamorous Murray Hill neighborhood wears as thin as the "What are you going to do with your life?" phone calls from her parents. Then Bette meets Kelly, head of Manhattan's hottest PR firm, and suddenly she has a brand-new job where the primary requirement is to see and be seen inside the VIP rooms of the city's most exclusive nightclubs. But when Bette begins appearing in a vicious new gossip column, she realizes that the line between her personal life and her professional life is...invisible.


Everyone worth knowing (Alla var där som den heter på svenska.) är skriven av den välkända författaren Lauren Weisberger som är författaren till bl.a Djävulen bär Prada (The Devil wears Prada)

Tro det eller ej så läste jag boken på svenska, men sammanfattningen var bättre på engelska så, det var därför jag tog den!
Boken i sig är väldigt typsik och väldigt lik Djävulen bär Prada. Det är ju trots allt samma författare. Det jag älskar mest med alla Lauren's böcker är att hon har den välkända stiletton på nästan alla sina covers. Lite extra credd där!
Som den typiska chick flick människa jag är så tror jag boken för sig bättre som film. Det är samma med djävulen bär Prada. Roligare att se hur en skådespelare får fram allting än att läsa om det.
Boken är läsbar och kan vara rätt mysig om man ligger i solen och bara vill läsa. Men den kom inte så högt på min lista..
Bättre försök nästa gång :)
Boken är inte ungdomlig kärlek, men den passar under samma genre.
Fler böcker av Lauren Weisberger:
Everyone worth knowing (2005)
Devil wears Prada (2008)
Chasing Harry Winston (2008)

/ Christina

Graceling

Graceling av Kristin Cashore

Romantic medieval fantasy from a debut author

En romantisk medeltida fantasy är verkligen en bra beskrivning på den här boken. Detta är lite av en Rose Hathaway, (Vampire Academy) Dru Anderson (Strange Angels) eller Katniss Everdeen (Hunger Games) goes Krigarhjärta. Kanske även lite Eragon touch minus drakarna. Undrar om ni förstod något där? Klockan är mycket men jag tror att jag fick till det...
I alla fall, som ni ser så är detta en bra blandning!

Här kommer en kort sammanfattning i punktformat (varför inte prova något nytt)

* Sju riken
* Sju kungar
* Några onda och några goda...eller?

*Lady Katsa
- lönnmördare åt sin farbror kungen
- Född med en speciell talang...
- en förmåga att döda...allt

En kort en blev det eftersom jag redan lagt ut vad Graceling handlar om.
Jag tycker att den var läsvärd. Engelskan var lite krångligare med ett lite äldre uttal. Jag gillar verkligen denna slags genre med medeltids feeling, en stark huvudperson som är riktigt skillad och en bra handling. Ett plus till Katsa ( som påminner väldigt mycket om Katniss)


The Seven Kingdoms


Graceling  #1
Fire           #2
Bitterblue
  #3 (Juni 2012)





//Olivia


Besatt

Av Anne Cassidy

Före jobbet för ett par dagar sen gick jag in i bokhandeln på Torp. Till min stora glädje hittade jag lite sedlar i min jacka så jag bestämde mig för att köpa en vanlig tjejbok. Jag hittade den här: Besatt. Jag läste baksidan och fick för mig att detta måste vara en helt vanlig tjejbok, men OJ vad fel jag hade.

Berättelsen handlar om Elise. En vanlig tjej i England som bor i en mindre stad och trivs bra med de som bor där. Den hon trivs mest med är förstås grannkillen Carl som är hennes bästa vän. Hon har länge misstänkt att de tillslut ska bli ett par, men en dag börjar en Amerikans tjej, Sandy, på skolan och förändrar allt. Hon blir tillsammans med Carl och Elise måste på något smidigt sätt få dem att skiljas åt.

Visst låter handlingen som vilken ungdomsroman som helst. "Oh no! Killen jag gillar är tillsammans med någon annan!" och "Han tycker inte jag är tillräckligt snygg! Om jag ändå såg ut som henne..." Det är ju faktiskt just dessa inslagen som boken har, men ändå så mycket mer. Den känns ärlig på något sätt.

I många ungdomsromaner jag läst är tjejen det handlar om mycket oskyldig. Kyssar betyder nästan alltid oerhört mycket och gör en tvist på berättelsen. Det gör de inte här inte. Nej, här är hångel och droger ganska vardagligt. Än sen om jag kysste honom vid sanddynerna igår? Detta gör det som sagt mer ärligt och kanske lite verkligare. Nu menar jag förstås inte att alla tonårstjejer och -killar egentligen "strular runt" och tar droger. Jag menar bara att alla är inte oskuldsfulla och väntar på "den rätta" för allting, vilket gör berättelsen intressant. Ett perspektiv som inte uppmärksammas lika mycket.

Jag förvånades av att berättelsen är en tragedi när jag började läsa. Nu avslöjar jag egentligen inte mycket alls. Det förstår man precis i början. Jag älskar tragedier. De minns man lättare eftersom man blir så berörd när något hemskt händer istället för det klassiska "and they lived happily ever after..."

Kort och gott; Den var läsvärd utan tvekan helt enkelt!
//Alexandra



Pojken i randig pyjamas



Av John Boyne

Ni har säkerligen hört talas om den, eller åtminstone filmen. En berättelse på endast 173 sidor lyckas väcka så oerhört mycket känslor så att det är svårt att beskriva.
.
Berättelsen handlar om en nioårig pojke vars far är en högt uppsatt man - en kommendant under andra världskriget. Fadern får ett mycket viktigt uppdrag av furien själv och familjen tvingas flytta; Pojken, vars namn är Bruno, hans syster Gretel, hans mor, far och även deras tjänstefolk. Bruno är inte alls så förtjust i idén och finner livet mycket orättvist då han måste lämna farmor och farfar och även hans, så han själv uttrycker det, vänner för livet.
.
De flyttar till en mycket öde plats där vare sig Bruno eller Gretel kan träffa nya vänner då de vare sig har några grannar eller få gå i skolan. De undervisas framöver hemma.
Genom fönstret i Brunos nya rum ser han dock något underligt; säkert hundratals människor i randiga pyjamas som bakom ett stängsel bor lyckligt tillsammans i baracker. Detta finner Bruno mycket orättvist då pojkarna på andra sidan kan leka med varandra hela dagarna medan Bruno sitter ensam i sitt rum utan någon lekkamrat.
.
En dag bestämmer sig Bruno för att göra något han älskar: att gå på upptäcksfärd! Han vandrar längst det mystiska stängslet i säkert en timme och på andra sidan finner han till sist en pojke i samma ålder: Shmuel. De inleder en sort vänskap som Bruno aldrig upplevt förut. En vänskap utan lek då stängslet skiljde dem åt.
.
En vänskap bestående av ord...
.
Blev en hel del om handlingen, men läser man den här bloggen så är man förhoppningsvis intresserad av att läsa!
Jag är oerhört tagen av den här berättelsen, och jag måste erkänna att jag faktiskt först såg filmen, vilket egentligen ledde till att jag köpte boken.
.
"Det är ett snilledrag av den irländske författaren John Boyne att berätta om det oerhörda och obegripliga genom att filtrera det genom en nioårings känslor och tankar" - Ulla Lindquist, DN
.
Självklart kan jag inget annat än att hålla med! Det finns ju inte direkt få böcker om andra världskriget och förintelsen. Just därför är denna berättelsen så unik. Bruno är så naiv och egentligen förståndig. Han har ännu inte blivit gammal nog att hjärntvättas av all den propaganda som ingav hat mot judarna. Han ser alla människor som lika värda. Vi ser ju likadana ut, tänker han. Jag skulle våga säga att man får en viss förståelse för att godhet trots allt kanske ligger i människans natur, men att hon lätt kan manipuleras till något helt annat.
.

.
Ursäkta alla punkterna, men jag lyckas inte få några mellanrum annars och då blir det jobbigt att läsa!
//Alexandra

Alingsås

Idag var jag i Alingsås (av alla ställen) Så.Mysig.Stad! Och självklart hittade jag en Bokia även där. De hade rätt gott om young adult/fantasy böcker så jag slog till och köpte en. Jag hittade även en slags bokhållare! Jätterolig idé! Inte nog med det, den fungerar också.




Graceling av Kristin Cashore


Katsa has been able to kill a man with her bare hands since she was eight—she’s a Graceling, one of the rare people in her land born with an extreme skill. As niece of the king, she should be able to live a life of privilege, but Graced as she is with killing, she is forced to work as the king’s thug.
When she first meets Prince Po, Graced with combat skills, Katsa has no hint of how her life is about to change. She never expects to become Po’s friend. She never expects to learn a new truth about her own Grace—or about a terrible secret that lies hidden far away . . . a secret that could destroy all seven kingdoms with words alone.


Gimble for "Hands free" reading

Två olika storlekar ingår
59 :-

// Olivia

BLOODLINES

Som de flesta vet så släpper den FAN-tastiska Richelle Mead författaren av Vampire Academy en ny bok om ingen annan än Sydney Sage som är en Alchemist. Nyligen så kan man läsa det första kapitlet på nätet och eftersom jag kände mig snäll idag så delar jag med mig!
.
http://www.scribd.com/fullscreen/60088608?access_key=key-6ax0u0vc8uq4b07ak6w
.
Man får bläddra ner en heldel för att komma till själva kapitlet, men det finns allt där!
För att citera början av boken:
For Katie Morganna av other fans of Adrian.

ENJOY!
/ Christina

Alexandra påväg tillbaka!

God afton ärade bokmalar!


Ni kanske inte minns mig, men jag brukade skriva om mina äventyr i böckernas värld förra året och kom under mitt andra år på gymnasiet på villovägar. Jag fick en pojkvän, föräldrarna skiljdes, flyttade två gånger, läste världens tråkigaste kurser i skolan och började jobba eftermiddagar och helger på McDonald's. Man tycker att jag borde funnit tröst i böcker, men icke!
.
.
Nu är ju dock detta ingen personlig blogg där jag berättar om mitt fullt normala och inte alls så intressanta liv. Den typen av blogg finns det ju gott om redan ändå. Jag ville dock bara meddela att jag har funnit mig tillrätta i bokvärlden igen och känner mig mer eller mindre frälst för tillfället. Så inom sinom tid (förhoppningsvis snart) kommer ni kunna läsa bokinlägg från mig igen! Just nu slukar jag dock Harry Potter och Fenixorden helt random. Jag såg sista filmen i Göteborg häromdan och då tycker man ju att jag borde bli sugen på att läsa om hela serien, eller kanske bara läsa de sista böckerna. Fast nej! 1000 sidor att sluka var det enda som kunde mätta min plötsliga läshunger.
.
.
Mycket snack om ingenting. Jag är i alla fall tillbaka!
//Alexandra




TAKEN BY STORM

Leesie Hunt has many rules: No kissing. No sex. No dating outside the Mormon faith.

When Michael Walden - a deep-sea diver who lost his parents in a violent hurricane - arrives in town, Leesie sees someone who needs her. They fall for one another, even though his dreams are tied to the depths of the ocean and hers to salvation above.

Will their intense chemistry be too strong to resist?

Leesie and Michael must make the hardest choice of their lives: whether to follow their beliefs or their hearts.

Som kärleks bok älskare så måste jag säga att WOW vad jag gillar den här serien! Den är annorlunda eftersom det som gör det svårt för kärleken i denna storyn är religion en och inte en annan kille som det alltid annars är. Och de är de som gör boken så speciell som den är.
Jag fastande väldigt snabbt för boken och sättet den är skriven på gör det så mycket mer intressant att läsa.
Man läser boken som antingen en 'Dive logg' som är en dykardagbok. Genom en chattruta eller genom dikter.
Jag gillar boken starkt och rekommenderar den till den som vill ha en fin/bra kärleks triologi!
Böckerna i serien är
Taken by storm (2009)
Unbroken connection (2010)
Cayman summer (19 April 2011)

Böckerna är skriven av Angela Morris som även har skrivit många andra bra och väldigt romantiska kärleksromaner, dom tipsar jag om en annan gång!
/ Christina



SIREN (A SIREN TRIOLOGY 1#)

Vacationing in Winter Harbor, Maine, is a tradition for Vanessa and Justine Sands, and that means spending time with the Carmichael boys. This summer, Vanessa is determined to channel some of her older sister’s boldness, get over her fear of the ocean, and maybe turn her friendship with Sim

on Carmichael into something much more.

 

But when Justine goes cliff-diving after a big family argument, and her body washes ashore the next day, Vanessa is sure that it was more than an accident. She is more certain of this, when she discovers that her sister was keeping some big secrets and Caleb Carmichael’s gone missing. Suddenly, the entire oceanfront town is abuzz when a series of grim, water-related accidents occur, with the male victims washed ashore grinning from ear to ear.

Vanessa and Simon team up to figure out if these creepy deaths have anything to do with Justine and Caleb. But will what Vanessa discovers mean the end of her summer romance, or even life as she knows it?


Så här kommer mitt första blogg (BOK) inlägg.

Detta är boken Siren som jag hittade på en flygplats i London för ett tag sedan och boken är skriven av författaren Tricia Rayburn.

Den är inget emot vad jag brukar läsa men den fångade mitt öga och jag är glad att den gjorde det!

Jag förstod mig inte riktigt på boken till en början. Jag undrande hur den skulle fånga mitt intresse men efter att ha läst boken och sett den hur en helhet så är den faktiskt väldigt bra och rättså spännande. Man dras in i allt Vanessa gör och tänker så boken går väldigt snabbt att läsa. En skön bok att läsa mitt i sommarvärmen helt enkelt.

Boken är en första i en serie av 3 eftersom det är en triologi Och

andra boken har precis kommit ut och finns att köpa på Adlibris.

 

 

Böckerna i ordni

ng är:

Siren

 

Undercurrent (12:e Juli)

 

Pulse (Kommer någon gång under vår/sommar 2012)



SIREN Undercurrent


A love that's not of this world could be a love to die for...


/ Chrisitna


 


Forever Krigarhjärta

 Fick idag hem denna på posten! Sista boken i serien om The Wolves of Mercy Falls.


Den får dock vänta ett tag. För just nu håller jag på att läsa om KRIGARHJÄRTA. Jag kan med lätthet säga att Krigarhjärta är min absoluta favoritbok. Kanske även Alexandras? Vet i alla fall att hon gillade den skarpt.
Bland alla engelska young adult böcker är min favvo ändå en svensk "fantasy" för yngre tonåringar. Den måste bara läsas om, en tredje gång. (nödrim?) Nyss läste jag författarens (inte fotbolls spelaren) Henrik Larssons blogg och där skrev han att han är i full gång med tredje boken i serien Blodsarvet. Förhoppningsvis kommer den till hösten. Så nu har alla god tid på sig att läsa de första två böckerna. GÖR DET!





// Olivia

p.s Hoppas snart att få läsa Christinas första bokinlägg


CHRISTINA

Ok, wow. Bokblogg, bokblogg, bokblogg...
Jag är helt ny på det här med att skriva om böcker, men läsa har jag gjort en 4-5 år nu!
När det kommer till böcker så är jag kräsen om en sak. Kärlek!
Kärlek är ett måste om Christina ska läsa en bok. Töntig kanske men det är det bästa i hela världen att läsa om. Kasta in en massa äventyr och mysterier blir det ännu bättre, men en liten kärleks koppling behövs för att jag ska bli fast.
Det konstiga är då att den första serien jag läste var faktiskt Vargbröder av Michelle Paver. Svårt att tro eftersom den utspelar sig i en helt annan era och inte alls är på samma spår som jag ligger på nu. Men det var något med Torak som fångade mig. Men vem faller inte för en kille som kan klara sig ute i skogen och har en varg som vän?
Tillbaka till kärleken så finns det så mycket att läsa. Så mycket nytt att upptäcka och så många bra författare som kan få fram den där känslan i magen som får än att läsa snabbare och pulsen öka medan killen i boken offrar sig för henne eller när hjärtat slits ut för kärleken dött ut och det enda som finns att göra är att hoppa ut för en klippa. (Twilight parallel? FTW)
Så från mig blir det mycket kärlek! Så för den som känner fört, follow me, follow me falala la la!

/ Christina

RSS 2.0