hush, hush

hush, hush av Becca Fitzpatrick


Nora Grey, sexton år är vår huvudkaraktär. Hon är smart, har bra betyg, gillar att ha kontroll över sitt liv och har svårt att lite på nya människor. Hon är tjejen som spelar cello och lyssnar på barock. Känner vi inte igen henne? En typisk huvudkaraktär skulle jag säga.
Det var första lektionen av "Human reproduction" som Noras liv förändrades (igen). Det var inte för att hon tvingades att separera från sin bästis Vee (en fråga om några bänkrader) nej, det var för denne underliga varelse som tog platsen istället. Med sitt dunkla, inte-så-trevliga leende som bara kan betyda problem har Nora inget annat val än att plugga på med sin nyfunna lab partner. Det är bara det att han inte är så medgörlig. Hon får inga svar ut från honom medan han verkar veta allt om henne. Han får Nora att känna sig obekväm med sina vågade komentarer vilket gör Nora både rädd och intresserad. Kanske borde hon lyssna mer på den rationella sidan av sig själv, men nära Patch är det lättare sagt än gjort.
Efter mötet med Patch följer en rad konstiga och oförklarliga händelser som Nora bara kan hitta ett enda svar på- Patch.
Det känns som den enda förklaringen...eller? Nora börjar tro att hon håller på att tappa greppet om verkligheten, håller hon på att bli galen?

"He was the worst kind of wrong. He was so wrong it felt right, and that made me feel completely out of control. "

Jag tycker att hush, hush var riktigt bra. Den var lik Fallen på ett sätt, på ett sätt inte. Det tråkiga med de båda böckerna är att man vet ju vad som kommer. Hush, hushs framsida spoilar allt, samma sak är det med Fallens titel. Vad är det Patch är om inte en fallen ängel? (vilket dom säger på baksidan av boken, så jag avslöjar inget man inte redan vet.)

Det man gillar med denna bok är helt klart Patch. Han är en typisk bad boy med attityd därefter. Men Nora är inte heller helt mesig tycker jag. Man får lite mer grepp om hennes personlighet än vad man brukar få i liknande böcker, vad jag menar är att hon är tuffare än hon beskrivs. 
Det kändes som om boken hade en väldigt lång början, utan att bli långtråkig. Rätt som det var så var man i mitten av boken. Den var underhållande och spännande rakt igenom och jag satt fastklistrad vid den tills sista sidan. 
Definitivt en läsvärd bok!
 
"The hottest book of 2010"-SUGAR MAGAZINE

Fortsättning:

Crescendo (Oktober 2010)


//Olivia


Snabb tipps!


 "Where is human nature so weak as in the bookstore?"

— Henry Ward Beecher


   

Citat

"I find television very educating. Every time somebody turns on the set, I go into the other room and read a book."
















Groucho Marx

 


RSS 2.0