The Mark


The Mark

 

av Jen Nadol

"If you had the power to see death, would you wish it away? And if you know today is someone´s last, should you tell them?"


Boken handlar om 16-åriga Cassandra. Så länge hon kan minnas har hon sett "The mark" ett slags ljussken runt vissa personer. Det är bara det att när märket visar sig på en person, det är samma dag han/hon kommer att ...
Cassandra flyttar ut till hennes faster över sommaren. Det finns inte så mycket att göra där så hon bestämmer sig för att ta en sommarkurs i filosofi. Väl där får filosofins djupa tankar henne att undra om hon använder sin "gåva" på rätt sätt. Hon får också veta mer om sitt ursprung men det är inte riktigt vad hon hade väntat sig.


Detta var nog världens kortaste sammanfattning, men det finns inte så mycket mer man kan säga utan att avslöja allt för mycket.
Det är en väldigt svår bok att bedömma, för det känns inte som om det är så mycket att bedömma om. Den liksom försvann i tomma intet, det blev inte så mycket med den. 
Den börjar bra och storyn är bra, men i slutet så känns det inte som hon åstakommit det som boken gentligen ska handla om. Hon tar ju sommar kursen i filosofi och när man läser de lektionerna är det väldigt intressant. Cassandra tar upp ämnet: Om man vet att någon kommer att dö samma dag, borde man varna dem? Säga åt dem att förhindra det? eller ska man inte ändra på ödet? Är det verkligen upp till henne att bestämma vem som ska leva eller vem som ska dö?
Det är verkligen djupa och intressanta frågor, men man får inte riktigt något svar på vad hon tycker.
Nu kanske det är så att det kommer en fortsättning på denna bok, för det kändes verkligen som om detta bara var en kort upptrappning till något mycket bättre. Men på samma gång...så kändes som den var rätt slut där. Hoppas detta inte låter allt för flummigt. Men jag säger såhär: Den var väldigt mysig, den blev aldrig seg utan den gick rätt fort fram, bra handling om än lite opersonlig.
Läs den och skaffa din egen uppfattning! Helt klart läsvärd.



//Olivia

Kommentarer
Postat av: Alexandra

Va komplicerad men ändå enkel den lät :O

2010-05-05 @ 22:51:14
URL: http://bokbloggao.blogg.se/
Postat av: Olivia

jag vet! Både enkel och komplicerad.

2010-05-06 @ 12:52:56

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0