TrueBlood

 



Charlaine Harris är författaren till böckerna om Sookie Stackhouse.
Nu måste jag ju såklart berätta att TrueBlood är egentligen namnet på TV serien som är baserad på böckerna: "Southern Vampire Mysteries" eller "The Sookie Stackhouse Novels" som böckerna heter. Lägg märke till att jag strök under baserad. För egentligen har TV serien inte så mycket med böckerna att göra. De som har sett några avsnitt av trueblood tror att böckerna bara handlar om sex. Sådant är inte fallet.

Serien handlar om Sookie Stackhouse. Hon jobbar som servitris i en bar i Bon Temps Louisiana. Sookie har en speciell förmåga: Hon kan nämligen läsa andras tankar, ens så kallad telepat. Hon ser det dock inte som någon förmåga utan mer som en defekt. Sookie har inte dejtat på åratal eftersom det helt enkelt inte går när man hör precis vad ens dejt tänker. Men en dag kommer Bill in i baren. Det är precis vad hon har väntat på. Äntligen får hon se en livs levande (höhö) vampyr. Det var ungefär 4 år sedan som vampyrerna kom ut ur kistan (som man så humorisktiskt kallade det) efter att japanska forskare forskat fram syntetblod på flaska. De konstgjorda blodet kallas just trueblood. Nu kan vampyrer leva sida vid sida med människor. Vilket är mer eller mindre sant.
Det bästa med Bill, förutom att han är vacker, är att hon inte kan "höra" honom. Vid sidan av detta blir en kollega till Sookie brutalt mördad och många bevis pekar mot vampyrerna.

Jag är på bok nummer 4 av 10 möjliga. Och jag gillar dem faktiskt! Sookie är lite små rolig och de näst kommande böckerna blir bara bättre och bättre. Engelskan är hyfsat enkel men ett tips är att ha en ordbok liggande bredvid. 

Detta är böckerna som finns:

DEAD UNTIL DARK
LIVING DEAD IN DALLAS
CLUB DEAD
DEAD TO THE WORLD
DEAD AS A DOORNAIL
DEFINITELY DEAD
ALL TOGETHER DEAD
FROM DEAD TO WORSE
DEAD AND GONE
DEAD IN THE FAMILY
(Maj 2010)






//Olivia 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0