En prinsessas dagbok



Tiara och Dr Martens av Meg Cabot. Detta är första boken i En Prinsessas dagbok serien. Glöm allt vad ni har sett i Filmen, detta är inte likt. Läs och se själva!

Boken handlar om Mia Thermopolis. Hon bor med sin mamma på manhattan och är en typisk osynlig tonåring. Eller ja...hon trodde att hon var en typisk tonåring tills hon får reda på att hennes pappa är furste och hon är prinsessa. Men vem vill inte vara prinsessa? Det kan jag tala om för dig. Mia vill inte vara prinsessa. Hur ska hon av alla människor kunna lära sig att trippa runt på höga klackar? Det är då hennes farmor kommer in i bilden. Farmor ska lära henne att gå, stå och prata som en prinsessa, det är bara det att farmor är inte den snällaste av människor. Hon är lite mer som en skräcködla. "Inte konstigt att farfar fick en hjärtattack i sängen och dog. Antagligen vände han sig om en morgon och tog sig en ordentlig titt på sin fru."

Boken är skriven som en riktig dagbok. Så man får alltid veta saker efter att de har hänt, vilket kan vara lite frustrerande. Men det är ändå bra för du får verkligen lära känna Mia. Boken är full med roliga pinsamheter och den går fort att läsa. Jag har nu stannat av lite med just dessa böcker. Jag är på bok nummer sju (Partyprinsessan.) Hmm...undrar varför jag stannade? Får börja läsa dem igen!



"Bridget Jones för tonåringar"
 "Skön tidtypisk bok med hög igenkänningsfaktor som bjuder på många skratt." -Frida
 


Fortsättningar:
Kär?
Spotlight
Till er tjänst
Prinsessa i rosa
Prinsessa i högform
Partyprinsessan
Prinsessa påväg
Prinsessan Mia
Prinsessa föralltid (Mars 2010)
             
    





//Olivia







Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0