Shadow kiss

Olivia hade så rätt angående den här vampyrserien. Vampire Academy - Shadow kiss, by Richelle Mead är något av det bästa jag läst på länge. Stephenie Meyer - släng dig i väggen! (Skämt å sido. Klart jag tycker om The Twilight Saga)
Eftersom Olivia redan berättat om serien tänkte jag gå in lite mer djupgående på just denna tredje del av serien. Det kan hända att jag avslöjar en del händelser från de två tidigare böckerna, men jag ska försöka undvika så många avslöjanden som möjligt.

Rose och de andra halvvampyrerna (The Dhampirs) närmar sig slutet på sin livvaktsutbildning, som tränar upp dem till proffsiga vakter åt de trolldomskunniga vampyrerna, the Moroi. Det är ett viktigt test kvar, the field experience. Det är en övning där alla Dhampirs får var sin Moroi att vakta när lärarna låtsas vara de blodtörstiga Strigoi, själlösa vampyrer som suktar efter andra vampyrers blod. För Rose var det en självklarhet att hon skulle få vakta sin bästa vän Lissa, eftersom de har ett speciellt band. Rose är Shadow kissed. När Rose var med om en bilolycka med Lissa och henne familj var Lissa den enda som överlevde, men hon använde sina unika krafter för att återuppväcka Rose. Enda sen dess har Rose kunnat läsa Lissas tankar och känna hennes känslor. Detta är väldigt praktiskt när hon kommer att vara Lissas vakt när utbildningen nått sitt slut. Men lärarna har andra planer för Rose under fältövningen. För att Rose ska lära sig att vara en utmärkt vakt måste hon kunna skydda Moroi som hon inte kan känna av, så hon får vakta Christian, Lissas pojkvän, som inte är en av Roses bästa vänner. Rose får helt enkelt finna sig i detta, men saker och ting blir svårare när spöket av en nyligen bortgången vän dyker upp under hennes prövningar. Vad vill han och vad ska Rose säga till sitt försvar när prövningarna inte går som förväntat? Vem skulle tro på henne om hon berättade att hon såg spöken?

Vampire Academy är inte bara en spännande fantasy-serie utan även en underhållande och romantisk ungdomsserie. Alla karaktärer har sin charm, men huvudkaraktären Rose och hennes attityd slår det mesta. Berättelsen är skriven från hennes synvinkel. Detta gör så att känslorna för de andra karaktärerna förstärks ytterligare. Rose känslor och tankar greppar ett hård tag om en och det är väldigt svårt att lägga boken ifrån sig.

Här är de andra böckerna i serien:
Vampire Academy
Vampire Academy - Frostbite
Vampire Academy - Shadow kiss
Vampire Academy - Blood promise
Vampire Academy - Spirit bound (kommer ut som inbunden 2010-05)
(Vill du ha Spirit bound som häftad så får du tyvärr vänta till November)

Böckerna finns även att läsa på svenska:
Törst
Fruset blod
Skuggkysst


//Alexandra

Kommentarer
Postat av: christina

ja har också läst dom! HELT GALET BRA!!!!!!!!! E på Blood Promise nu, LÄS DEN ALEX!

DU borde nämnt Dimitri! We like him :D <3

2010-04-11 @ 11:54:59

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0