Deluxe

Deluxe av Anna Godbersen


"I en värld av lyx och bedrägeri - lever några ungdomar farligt skandalösa liv."


Gillar du 1800-talets prasslande kjolar, tedanser och baler så är detta boken för dig. Deluxe utspelar sig i Manhattan i slutet av 1800-talet. Här lever den vackra Elizabeth Holland med sin fina familj. Men så försvinner Elizabeth plötsligt ur deras liv. Detta är något för New Yorks skvaller sidor. Man letar utan att finna något spår efter henne. Man förmodar att hon har drunknat i Hudson floden. Istället för Elizabeths bröllop blir det ett begravning. New york sörjer stadens omtyckta celebritet, men vissa ser det som sin tur att ta ett steg fram i ljuset.


"Medan hon fortfarande var i livet var Elizabeth Holland inte bara känd för sin skönhet , utan även för sin höga moral, och livet efter detta borde därför erbjuda henne en upphöjd plats med god utsikt. Om Elizabeth suttit och tittat ner på sin egen begravning denna speciella oktobermorgon hade hon säkert känt sig hedrad av att alla fina familjer i New York kommit dit för att ta farväl."


Boken börjar med Elizabeths begravning och hoppar sedan tillbaka till tiden innan hennes död. Då får man följa med olika händelser som leder till begravnings dagen. En läsvärd bok som på riktigt tar dig tillbaka till debutantbalernas och vackra maskeradbalernas tid.

Hemligheter, romantik, avundsjuka, svek, humor och fantastisk känsla för historiska detaljer. Jag kunde inte lägga Deluxe ifrån mig.
- Cecily von Ziegesar, författare till bl.a Gossip Girl-serien.



Läs även fortsättningarna:
Rivaler
Avund (Juni 2010)


Read the English versions:
The Luxe
Rumours
Envy
Splendor




//Olivia


www.wahlstroms.se




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0